همشهری آنلاین: انیمیشن «ببعی قهرمان» داستان ببعی است که همیشه مجلات جغد قهرمان دربارهٔ پرواز را میخواند و در سر رؤیای پرواز دارد و میخواهد مانند یک پرنده پرواز کند. حسین صفارزادگان و میثم حسینی دو کارگردان این انیمیشناند. حسین صفارزادگان پیشتر در گفتوگو با همشهری درباره کارگردانی مشترک این انیمیشن گفته بود: «در کارهای خارجی هم نگاه کنید، کارگردانهای انیمیشن معمولا دو نفر هستند. خیلی کم پیش میآید که کارگردان خیلی خبرهای مثل تیم برتون باشد که نامش تک در تیتراژ بخورد. دو یا سه کارگردان در انیمیشن کاملا روال است. تقسیم کار هم همیشه بر اساس مسائل فنی و هنری است. کسی که میخواهد اجرای انیمیشن را انجام دهد باید اینقدر بر مسائل کارگردانی مسلط باشد که وقتی رفت در دل کار اشتباهی رخ ندهد. در کار ما هم مسائل روایی با من بود و مسائل فنی و اجرایی با آقای حسینی.»
وی درباره هزینه ساخت انیمیشن در ایران گفته بود: «هزینه سریال انیمیشن 2D ژاپنی دقیقهای ۱۲۰ هزار دلار است. یعنی هزینه تولید یک قسمت ۲۰ دقیقهای هایکوالیتی بالای یک میلیون دلار است. تازه با این عددها انیمیشن سینمایی تولید نمیکنند. استاندارد هزینه تولید انیمیشن سینمایی ۸۰ــ۹۰ دقیقهای در اروپا ۸ تا ۱۰ میلیون دلار است، در صورتی که در ایران ۵۰۰ هزار دلار است و وقتی تا یک میلیون دلار صحبت میشود، جوانب تولید کار از جمله تبلیغات است و اینجور نیست که همه این رقم صرف پروسه تولید شود. صرفه اقتصادی تولید انیمیشن در کشور بسیار بالاست، اینقدر که سرویسهای تولید انیمیشن هند و چین به ما سفارش میدهند که شبیه کار خودشان تولید انجام دهیم. الان هر سال نصف نیروهای انیمیشن مسافر به خارج از کشور هستند. هزینه تولید به شدت پایین، توانایی بچهها بسیار بالا و سفارش داخلی به شدت کم است. ۶۰ــ۷۰ درصد بچههای انیمیشن ایرانی برای سرویسهای خارجی کار میکنند. درآمد یک انیماتور در کار خارجی ماه ۶۰ــ۷۰ میلیون تومان است، ولی در ایران ۲۰ــ۳۰ میلیون تومان است.»
فیلم کمدی «قیف» ساخته محسن امیریوسفی و با بازی رضا عطاران که از ۱۵ مهر اکران شده، در ۵۶۵ سالن و ۱۳ هزار و ۶۴۴ سانس فقط ۲۶ میلیارد تومان فروخت و ۴۴۱ هزار و ۸۸۹ نفر تماشاگر داشت.
با توجه به فروکش کردن فروش «قیف» احتمالا «ببعی قهرمان» جای آن را در جدول فروش امسال میگیرد. الان «قیف» در رده نهم و «ببعی قهرمان» در رده دهم جدول فروش سال است.
نظر شما